ROČNO IZDELANO V SLOVENIJI
Brezplačna poštnina nad 70€, možen osebni prevzem v Mariboru
0

Naša »mami« je najboljša na svetu…. ❣️

Hišni ljubljenčki so nam v veselje in nam lahko neizmerno obogatijo življenje, v zameno za to pa ne pričakujejo plačila. Ljudje moramo zanje narediti le eno – z njimi moramo lepo ravnati. 🤍

Preden si omislimo ljubljenčke, moramo v miru premisliti ali jih hočemo res imeti doma, ali pa se nam zdijo zgolj srčkani? Smo jim res pripravljeni zagotoviti dom za vse življenje?

Hišni ljubljenčki niso samo psi in mačke, lahko so tudi zajci, prašički, morski prašički, ptice, želve, ribe,… Vsi so živa bitja, ki jih je treba spoštovati in vsakdo, kdor si želi svojega ljubljenčka, se tega mora zavedati.

Živali so resnično lahko naši najboljši prijatelji. Veliko mačk in psov uživa v ljubečem domu, veliko pa jih je tudi zunaj – osamljenih in zapuščenih  😿💔 Živimo v času, ko imamo na voljo vse, kar si zaželimo. Izbiramo lahko torej tudi izgled in tudi barvo psa, mačke,… Obstajajo ljudje, ki si svojega hišnega ljubljenčka kupijo zaradi želje po točno določeni pasmi. Spet drugi pa se odločijo, da bodo žival posvojili v zavetiščih, društvih ali pa jih bodo rešili kar s ceste in jih odpeljali v svoj dom.

Odraščanje z živalmi je pustilo na meni velik vtis. V otroštvu smo imeli doma psa Pufija, pa kasneje Lorda, imela sem muce Tačka, Piko, Tomija, Blackija, pa hrčka Lukca, celo ptičku s poškodovano tačko sva z babico pomagali, da je ozdravel in še kar nekaj časa naju je na dvorišču pozdravljal preden je spet odletel drugam 😇. Mislim, da sem prav zaradi njih postala takšna oseba kot sem danes! Pomagali so mi, da sem premagovala pubertetniške izzive, potegnili so me v naravo in stran od slabih vplivov. Bili so tista pomirjujoča stalnica med drugimi težavnimi obdobji v mojem življenju.

Naučili so me prevzemati odgovornost. Naučili so me postavljati tuje potrebe pred svoje. Naučili so me skrbeti za druge. Naučili so me uživati v malenkostih. Naučili so me občudovati naravo. Naučili so me brezpogojne ljubezni.💜

In na koncu so me naučili tudi, kako je izgubiti prijatelja. 😢

Danes imamo doma psičko Mišo, ki smo jo pripeljali iz Srbije, psičko Lajko smo posvojili iz zavetišča, psička Lory je bila pripeljana iz Hrvaške ter Lolo in Ani, dve mački sestrici, ki sta prav tako rešenki.

Tako kot one meni nudijo brezpogojno ljubezen in hvaležnost, jim tudi jaz ljubezen vračam in izkazujem:

♥︎ sem njihova najboljša prijateljica;
♥︎ vedno lahko računajo name;
♥︎ sem njihova največja oboževalka;
♥︎ dovolim jim, da delajo napake a jim pomagam, da jih poskusijo odpraviti;
♥︎ imam jih strašansko rada;
♥︎ na vprašanje, kdo je moj največji junak, vedno odgovorim: moji trije otroci 💙💛❤️, moj soprog, moja mami in moje »punce«🐩🐕🐶🐈🐱;
♥︎ vsak dan si vzamem čas za dolg sprehod z njimi;
♥︎ skrbim za njihovo zdravje in dobro počutje;
♥︎ so članice moje družine in ene najpomembnejših živih bitij v mojem življenju.

Zato točno vem, kaj bi mi povedale, če bi znale govoriti: NAŠA »MAMI« JE NAJBOLJŠA NA SVETU ❣️

Preživite današnji dan v najlepši družbi…🌻 Barbara 💜

14/07/2021
DoggyCatDreams
heartcartmagnifiercrossmenu